Muzieknieuws

RSS Muzieknieuws (bron: www.nu.nl)

 • Weduwe zanger Chris Cornell geeft arts schuld van zijn overlijden
  Chris Cornell, de Soundgarden- en Audioslave-zanger die in mei 2017 op 52-jarige leeftijd overleed door zelfmoord, zou tot zijn daad zijn aangezet door medicijnen die hij niet had mogen krijgen.
 • 'Kendrick Lamar en SZA plegen plagiaat met videoclip'
  Kendrick Lamar en SZA worden door een kunstenares van plagiaat beschuldigd. Lina Iris Viktor ziet te veel overeenkomsten met haar eigen werk en de videoclip bij het nummer All the stars.
 • BLØF wint twee 100%NL Awards
  BLØF heeft dinsdagavond de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de 100%NL Awards. De Zeeuwse band mocht twee awards in ontvangst nemen. Ook Guus Meeuwis, Marco Borsato, De Toppers en Kensington vielen in de prijzen.
 • Kesha zegt tour af door knieblessure
  Kesha heeft haar tournee door Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan en Japan afgezegd vanwege een knieblessure. De zangeres heeft een blessure aan haar voorste kruisband opgelopen bij een val tijdens haar concert in Dubai vorige week en moet dinsdag onder het mes.
 • Simone Kleinsma zingt titelnummer nieuwe boekverfilming
  Simone Kleinsma zingt het titelnummer van DORST, de boekverfilming van regisseur Saskia Diesing. De speelfilm, waarin Kleinsma ook de hoofdrol vertolkt, is vanaf 15 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.
 • Jason Donovan treedt op tijdens Parkpop
  Jason Donovan gaat zaterdag 23 juni op muziekfestival Parkpop in het Zuiderpark in Den Haag optreden. Eerder maakte de organisatie de komst van Kim Wilde en Clouseau voor de zaterdagavond bekend. Het driedaagse festival is op 22, 23 en 24 juni.
 • Ellen ten Damme in maart in voorprogramma Charles Aznavour
  Ellen ten Damme staat op 3 maart in het voorprogramma van het concert dat de Franse zanger Charles Aznavour in AFAS Live geeft. Dat werd duidelijk toen Ten Damme maandagavond optrad in De Wereld Draait Door.
 • Zangeres Fergie erkent mislukte vertolking volkslied bij NBA All-Star Game
  Zangeres Fergie erkent dat ze met haar versie van het Amerikaanse volkslied, dat ze zondag zong voor aanvang van de NBA All-Star Game, de plank heeft misgeslagen. Ze nam een risico en dat pakte volgens haar niet goed uit.
 • Jubileum voor Simple Minds in Paradiso
  Simple Minds geeft maandag een speciale show in Paradiso. De band van zanger Jim Kerr bestaat in dit jaar veertig jaar en Amsterdam is een van de haltes van de tournee Walk Between Worlds.
 • The Cranberries maken album af voor overleden O'Riordan
  Na het plotselinge overlijden van hun leadzangeres, heeft de Ierse rockband The Cranberries besloten om hun laatste gezamenlijke album alsnog af te maken. Dolores O'Riordan overleed vorige maand.